Yleisiä harhaluuloja

Joskus kuulemme mitä mielenkiintoisempia väitteitä hoitoon ja paranemiseen liittyen. Koska kyse on asiakkaiden terveydestä, olemme koonneet tänne yleisimpiä harhaluuloja ja ampuneet niitä alas.

Jos ottaa kesällä tai mätäkuun aikaan tatuoinnin tai lävistyksen, se tulehtuu

Tähän törmäämme usein ja se ei pidä paikkaansa. Kesä ei ole itsessään sen huonompi aika ottaa tatuointia kuin muukaan vuodenaika. Lämpimässä säässä ja auringonpaisteessa ei ole mitään taikavoimaa, joka saa haavat tulehtumaan.

Kesällä on kyllä yhteys ongelmiin jälkihoidon kanssa. Meidän kokemuksemme mukaan tämä johtuu siitä, että ihmisillä on kesällä kaikkea sellaista tekemistä, mikä on omiaan riskeeraamaan hyvän paranemisen. Mökkeily, saunominen, auringonotto ja festarit kuuluvat suomalaiseen kesänviettoon ja nämä kaikki toimivat aika huonosti tuoreen tatuoinnin kanssa. Kesäänsä ei tarvitse viettää luostariolosuhteissa, jos tatuoinnin tai lävistyksen mielii ottaa, mutta pari viikkoa tatuoinnin ottamisen jälkeen olisi hyvä pystyä olemaan kiltisti.

Tatuoinnin tai lävistyksen voi siis ottaa aivan hyvin kesällä, kunhan huolehtii normaalisti hyvästä hygieniasta. Auringonvaloakaan ei tarvitse pelätä, kunhan ei mene varsinaisesti ottamaan arskaa akuutissa paranemisvaiheessa.

Lävistyksestä saa syövän tai halvauksen

Törmäämme silloin tällöin erikoiseen pelkoon, jonka mukaan lävistykset aiheuttaisivat ihan järkyttäviä seurauksia, kuten syövän tai halvaantumisen. Emme voi tietenkään puhua kaikkien koskaan lävistystä ottaneiden puolesta, mutta meidän tietääksemme mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Jos olisi, se olisi iso juttu ja muuttaisi alaa todennäköisesti ihan perinpohjaisesti. Lävistys ei ole leikin asia ja virheet lävistyksen tekemisessä tai jälkihoidossa voivat pahimmillaan johtaa vakavaan tulehdukseen, joka voi vaatia sairaalahoitoa. Mutta lävistyksessä ei vain kerta kaikkiaan ole mitään, mikä voisi aiheuttaa asiakkaalle syövän tai halvaantumisen.

Hoito-ohjeita ei tarvitse ottaa vakavasti

Joskus tunnutaan ajattelevan, että hoito-ohjeet ovat suuntaa-antavia. Eivät ole, ne kannattaa ottaa ihan oikeasti tosissaan. Jos jälkihoidon laiminlyö, voi pahimmillaan saada itsensä lasarettiin ja vielä päälle tatuointi todennäköisesti tuhoutuu kelvottomaksi ja lävistys joudutaan ottamaan pois. Lievemmissäkin tapauksissa lopputulos ei parane niin hyvännäköiseksi kuin voisi. Lävistys tai tatuointi on iso päätös ja kannattaa varata elämäänsä sellainen blokki, että pystyy hetken menemän sen ehdoilla. Tämä sijoitus maksaa itsensä takaisin.

Lävistystä tai tatuointia pitää desinfioida

Jos asiakas ottaa yhteyttä meihin paranemisongelmien kanssa, monesti saamme kuulla, että tuoretta tatuointia tai lävistystä on puhdistettu desinfiointiaineella. Tämä on yksiselitteisesti väärin, lopettakaa tällainen heti. Iho tarvitsee tietyn määrän normaalia bakteerikantaa pystyäkseen toimimaan ja paranemaan. Desinfointiaineet järkyttävät tätä kuviota. Tehkää, kuten ohjeissa sanotaan eli peskää miedolla saippualla normaalin pesun yhteydessä. Muissa tapauksissa älkää koskeko koko alueeseen, jos ei ole aivan pakko.

Ylös