Liikkeen yleiset hygieniakäytännöt

Neulat ja muut kertakäyttöiset

Tatuointi- ja lävistysneulat ovat aina kertäkäyttöisiä ja avataan steriilistä yksittäispakkauksesta asiakasta varten. Neulat laitetaan käytön jälkeen neuloille ja ruiskuille tarkoitettuun Safebox-riskijäteastiaan. Täyttyneet riskijäteastiat sinetöidään ja kuljetetaan riskijätekeräykseen.

Suurin osa artisteistamme käyttää tuubeissaan kertakäyttöisiä muovikärkiä. Nämä kärjet otetaan steriilistä yksittäispakkauksesta vain yhtä asiakasta varten ja hävitetään välittömästi käytön jälkeen.

Uudelleenkäytettävät tarvikkeet, ultrapesu ja sterilointi

Osaa työvälineistä käytetään toistuvasti ja näiden hygieniasta huolehditaan huolellisella pesulla ja steriloinnilla. Näitä välineitä ovat mm. tatuointikoneisiin kiinnitettävät tuubit, tuubien muovisuojat, metalliset tuubien kärjet ja lävistyspihdit.

Pestävät välineet tuodaan tatuointisession jälkeen suoraan välinehuoltotilaan, jossa ne asetetaan likoamaan astiaan, jossa on pesuaine-vesiseosta. Astia tyhjennetään päivittäin ja välineet pestään likaisuusasteen mukaan joko suoraan käsin tai käyttämällä ensin ultrapesurissa. Ultrapesussa käytämme sairaalakäyttöön tarkoitettua Rapidex-jauhetta, joka on parasta löytämääämme. Pesun jälkeen välineet asetellaan autoklaavipusseihin ja laitetaan autoklaaviin. Lävistyspihtejä ei lioteta, mutta ne ultrapestään poikkeuksetta.

Autoklaavi steriloi instrumentit kovan paineen ja korkean lämpötilan yhdistelmällä. Välineet steriloidaan pääsääntöisesti ohjelmalla, jonka kesto on n. 26 minuuttia ja korkein lämpötila 134 astetta. Autoklaavimme on korkealaatuinen, vuonna 2015 uusittu Mielen vakuumiklaavi. Laitteen sterilointiteho testataan kuukausittain vakuumitestillä ja tarkemmin vuosihuollon yhteydessä. Laitteeseen tehdään muutaman vuoden välein isompi huolto.

Desinfiointi

Työpisteiden pinnat desinfioidaan Klorillilla, asiakkaan iho sairaalakäyttöön tarkoitetulla Erisanin Dermadesillä. Käsien desinfiointiin käytämme Purellin vaahtoautomaatteja, jotka toimivat liiketunnistimella ja lisäksi meillä on jatkuvasti Erisanin käsidesiä kaiken varalta. Henkilöstöä on ohjeistettu hyviin käytäntöihin käsi- ja yleishygieniassa.

Ylös