Tatuointivärit

Tatuoinnissa käytettävä väriaine jää pysyvästi ihon alle, joten sen turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Otamme Putkalla tällaiset asiat vakavasti ja tältä sivulta löydät tietoa käyttämistämme väreistä.

 Putkan käyttämät värivalmistajat

Putkalla käytetään vain vakiintuneiden, luotettavien ja hyväksi havaittujen valmistajien värejä. Tällä hetkellä Putkalla käytetään värejä seuraavilta valmistajilta:

  • Dynamic Tattoo Ink
  • Eternal Tattoo Supply
  • Fusion Tattoo Ink
  • Intenze Tattoo Ink
  • Kuro Sumi Tattoo Ink
  • Silverback Ink

Mikä tatuointiväri on?

Tatuointiväri koostuu yleensä kahdesta osasta, pigmentistä ja välittäjäaineesta. Pigmentti voi olla periaatteessa mitä vain hienoksi jauhettua ja väriä päästävää ainetta, mutta nykyaikaisissa tatuointiväreissä kyse on useimmiten mineraalipigmenteistä. Välittäjäaine on jonkinlainen neste, joka on käyttämissämme väreissä steriili vesi. Männävuosina tatuointivärinä saatettiin käyttää melkein mitä tahansa, mutta nykyaikaiset värit vakiintuneilta valmistajilta ovat hyvin turvallisia.

Tatuointivärit ja allergiset reaktiot

Käyttämissämme tatuointiväreissä ei ole mitään allergisoivaa. Ihmiset voivat kuitenkin olla allergisia lähes mille tahansa, joten allergisen reaktion mahdollisuutta ei voida kokonaan sulkea pois. Kokemuksemme mukaan tämä on kuitenkin hyvin harvinaista.

Emme Putkalla tee allergiatestejä, sillä henkilökunnalla ei ole minkäänlaista lääketieteellistä koulutusta ja tällainen menisi puoskaroinnin puolelle. Jos epäilet allergiaa, pyydämme kääntymään lääkärin ja/tai oikean laboratorion puoleen. Voimme antaa tällaiseen tarkoitukseen näytteitä väreistä, joita tultaisiin käyttämään asiakkaan tatuoinnissa.

Värien turvallisuus- ja vastuukysymykset

Käyttämämme värit valmistetaan Yhdysvalloissa. Ne luokitellaan siellä kosmetiikkatuotteiksi ja niitä valvoo lääke- ja elintarvikevirasto FDA. Käyttämiltämme valmistajilta on kaikilta saatavilla MSDS (Material Safety Data Sheet) -turvallisusselvitykset. Tämä on ensimmäinen seula.

Tämän lisäksi EU valvoo tatuointivärien turvallisuutta. EU-alueelle tuotavien tatuointivärien on läpäistävä myös EU-viranomaisten tarkastus, jotta ne saisivat myyntiluvan. Tämä on toinen seula.

Suomen päässä vastuu tuoteturvallisuudesta on maahantuojalla. Ostamme värimme yksinomaan maan johtavalta maahantuojalta, Nordic Tattoo Supplies Oy:ltä ja jos meille tulee tieto tuoteperäisistä asiakkaan kokemista ongelmista, välitämme asian heille.

Jos epäilet tatuointivärimme aiheuttaneen ongelmia, ole kuitenkin ensimmäiseksi yhteydessä meihin ja mielellään tatuoinnin tehneeseen artistiin.

Ylös