Lävistyskorut

Myymme myös koruja

  • Myymme koruja ulospäin ja palveluihimme kuuluvat asennukset ja vaihdot niin liikkeestämme ostetuille kuin asiakkaan mukanaan tuomillekin koruille
  • Tälle sivulle on kerätty tietoa Putkan lävistämön koruasioista

Huom! Korujen hinnat eivät ole täällä kotisivuilla esillä, mutta toivotamme asiakkaat tervetulleeksi tutustumaan valikoimaan liikkeeseemme.

Korun aukaiseminen

Rengas

Pallolla kiinnittyvä rengaskoru (ball closure ring, BCR) voi olla varsinkin kokemattomalle kinkkinen avattava. Ensimmäiseksi täytyy huomata, että korussa ei ole jengoja eli pallo ei irtoa pyörittämällä. Pallo sen sijaan pysyy paikallaan renkaan puristusvoimalla. Pallossa on pienet kolot, joihin renkaan terävä pää napsahtaa tiukasti paikoilleen.

Avaaminen käsin käy niin, että otetaan kahdella sormella ote pallosta, kahdella ote renkaasta ja väännetään rengasta pallosta poispäin. Pallon pitäisi napsahtaa irti. Rengas on pallossa kiinni tiukkaan, joten tähän vaaditaan vääntöä. Kannattaa pitää pallosta tiukasti kiinni, ettei se sinkoudu menemään irrotessaan.

Tappi

Tappi on rengasta huomattavasti helpompi avattava. Yleensä tapissa toinen tai molemmat päät ovat kiinni tavallisilla jengoilla eli ne aukeavat vastapäivään kääntämällä.

Korun vaihtaminen

Korun voi vaihtaa, kun lävistys on kunnolla parantunut. Tämän kesto on yksilöllistä ja tarkkaa aikaa on vaikea antaa. Yleensä puhutaan kuukausista ja joskus paranemiseen voi mennä puolikin vuotta. Jos lävistysaluetta ei arista, eikä se punoita tai lävistys ei vuoda verta tai kudosnestettä, se on mitä todennäköisimmin parantunut.

Paras ratkaisu on tarkastuttaa asia liikkeemme lävistäjillä. Samalla voidaan asentaa uusi korukin paikoilleen.

Korujen materiaali

Lävistämön metallikorut ovat yksinomaan kirurgista D23-titaania, joita käytetään mm. implanteissa. Tämä koskee sekä uusiin lävistyksiin laitettavia aloituskoruja että ulos myytäviä metallikoruja.

Titaani on markkinoiden paras lävistyskorujen materiaali, sillä siinä ei ole lainkaan nikkeliä. Tämä tarkoittaa, että pahakaan nikkeliallergia ei ole este lävistyksen ottamiselle meillä.

Ei-metallisten korujen tapauksessa materiaaleja on laajempi kirjo ja tarjonta vaihtelee sesongin mukaan. Ei-metallisia koruja emme kuitenkaan asenna aloituskoruiksi ja titaani on materiaalina kokemuksemme mukaan varmin valinta.

Omat korut

Jos asiakas haluaa, lävistyksen ensikoruksi voidaan laittaa asiakkaan oma koru. Jos käytetään omaa korua, huomioi seuraavat:

  • Koru täytyy pestä ja steriloida, mihin menee n. tunti. Tämä tarkoittaa, että koru pitää tuoda puhdistettavaksi viimeistään tuntia ennen sulkemisaikaa
  • Korun täytyy kestää kuumuutta ja lämpöä. Steriloimme korut autoklaavissa 134 C:n lämpötilassa kovassa paineessa, mikä sulattaa mm. muovin

 

Suosittelemme, että uuden lävistyksen kanssa koru otettaisiin liikkeestämme. Lävistämö menee takuuseen itse käyttämistään materiaaleista, mutta oman korun ja mahdollisten ongelmien kanssa asiakas on omillaan. Lävistyksen hinta on sama asiakkaan ja liikkeen korulla, joten oman korun käyttö ei ole edes edullisempaa.

Ylös