Peittokuvat

Joskus tatuoinnista ajaa aika ohi. Tatuointi on ehkä saatettu teettää harjoitustyönä kaverin serkun keittiössä. Tatuointi on ehkä onnistunut, mutta kantajansa on kyllästynyt siihen.

Syitä on monia, mutta tatuointeja halutaan yhtä kaikki peittoon. Peittotatuointeihin kuitenkin liittyy paljon erityishuomioita, joten olemme varanneet niille kokonaan oman osion.

Kuinka peittokuvat toimivat?

TULE NÄYTTÄYTYMÄÄN

Peittomahdollisuuksista ei yleensä voida sanoa juuri mitään, ennen kuin artisti on nähnyt työmaan. Valokuva sähköpostissa auttaa vähän, mutta jättää usein yksityiskohtia pois. Jos vain mahdollista, tule käymään ja pyydä artistejamme arvioimaan, mikä on tilanne.

Tällainen konsultointi on aina maksuton ja neuvomme sen vaihtoehdon, mikä on mielestämme asiakkaalle paras.

MITÄ TUMMEMPI, SEN VAIKEAMPI PEITTÄÄ

Vanha tatuointi on peitettävä entistä tummemmalla.

Tämä tarkoittaa, että vanha, haalea työ voi olla melko helppo peittää, mutta esim. ison, mustan tribaalin kanssa kannattaa alkaa kiltisti säästämään laserhoitoa varten.

HARKITSE LASERIA

Ikävä tosiasia on, että monissa tapauksissa laserpoisto on paras ratkaisu. Joskus peitettävät kuvat ovat niin isoja, tummia ja hölmön mallisia, että uutta lisäämällä ei saada mitään parannusta entiseen.

Laserhoito on kallista, mutta antaa tuloksia. Vanhaa tatuointia ei välttämättä tarvitse poistaa kokonaan, vaan pelkkä haalistaminenkin helpottaa peittämistä huomattavasti.

Huom! Putkalla ei tehdä laserpoistoja. Suosittelemme kääntymään yksityisten lääkäriasemien puoleen.

PEITTOKUVA VAATII PINTA-ALAA

Peittokuva täytyy tehdä alkuperäistä isompana, usein merkittävästikin. Ei riitä, että vanhan kuvan päälle vain laitetaan uutta väriä, vaan katsojan huomio on kiinnitettävä muualle.

Yleensä peittokuvassa alkuperäinen tatuointi jää pieneksi osaksi uutta teosta siten, että sitä ei erota, ellei tiedä, mitä katsoa. Tämä on hienoa, mutta vaatii tilaa.

VANHA KUVA PEITETÄÄN SILLÄ, MILLÄ VOIDAAN

Asiakkailla on usein ideoita siitä, millä vanha kuva halutaan peittoon. Älkää käsittäkö väärin, otamme aina mielellämme ohjeistusta vastaan ja tästä on usein apua suunnittelussa. Ikävä kyllä toimivien peittoideoiden määrä on usein hyvin pieni, eikä asiakkaan oma ajatus ole läheskään aina toteutettavissa.

Kannattaakin lähteä siitä, että jos artisti keksii jonkun tavan hoitaa asia hienosti, siihen kannattaa tarttua. Tämä ei ehkä ollut sitä, mitä asiakas alunperin ajatteli, mutta lopputulos todennäköisesti ainakin näyttää hyvältä.

PEITTOKUVAT OVAT HINTAVIA

Joskus peittokuvan tarve syntyy siitä, että alkuperäisen kuvan kanssa on säästetty. Jos asiaan aiotaan saada parannus, lompakon nyörien on auettava viimeistään nyt. Valitettavasti peittäminen on kalliimpaa kuin samankokoisen tatuoinnin tekeminen puhtaalta pöydältä, koska vanha kuva asettaa raamit uudelle ja värikerroksia tarvitaan tavallista enemmän.

Varaudu mielellään useampaan sessioon, joista veloitetaan erikseen. Kannattaa huomioida, että hinnan kannalta on usein melko sama, käykö laseroitavana ensin ja tulee sitten peittämään haalennettua tatuointia. Laserointi on kallista, mutta säästää toisaalta tatuointikerroista.

Jos laser on sinulle vaihtoehto, sitä suositellaan, koska se avaa peittämiselle aivan uusia mahdollisuuksia.

TATUOINTIARTISTIT OTTAVAT PEITTOPROJEKTEJA HYVÄÄ HYVYYTTÄÄN

Peittokuvat sitovat tatuointiartistia monin tavoin ja ovat huomattavasti tavallisia töitä työläämpiä. Artistit tekisivät mieluiten puhtaalle pinnalle, mutta peittokuvia tehdään paljolti halusta auttaa. Putkan artisteilla on itsenäisinä yrittäjinä oikeus valita työnsä ja jos yhteistä säveltä ei löydy, he tarvittaessa kieltäytyvät.

Meille ei tarvitse tulla hattu kourassa, mutta toivomme asiakkaiden ymmärtävän peittokuvien hankaluudet ja kunnioittavan artistien ammattitaitoa.

Jos teillä on tarvetta peittokuvalle ja edessänne on ihminen, joka pystyy auttamaan, tätä kannattaa kuunnella.

Ylös