Putkan tatuointijonot

JONOTILANNE LYHYESTI:

  • Tatuoinnit vain ajanvarauksella. Walk-in -päiviäkin on, mutta harvoin
  • Keskimääräinen jono yleensä 1-3 kuukautta
  • Pikkukuville jono on huomattavasti lyhyempi. Tämä koskee mm. pieniä tekstejä

Putkan jonoista tarkemmin

Kuinka pitkä on Putkan jono?

Meiltä kysytään usein, kuinka pitkät jonot liikkeeseemme on. Vastaamme aina: “Riippuu”. Keskimääräinen jono on yleensä 1-3 kuukautta. Tämä ei kuitenkaan ole lainkaan hyödyllinen tieto, sillä asiakkaan kannalta merkittävää on, mikä jono on kuvalle, jota hän on ottamassa. Tähän taas vaikuttaa hirveästi eri tekijöitä.

Miksi liikkeessä on jonoa?

Putkalla työskentelee useita tatuointiartisteja. Heillä on jokaisella oma kalenterinsa ja varausrytminsä. Artistit myös edustavat omaa tyyliään ja joitain tyylejä kysytään enemmän kuin toisia. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa realistisempien kuvien tekijöille on usein pitempi jono kuin muille. Osa asiakkaista on myös hyvin artistiuskollisia ja haluavat käydä aina samalla tatuoijalla, mikä osaltaan vääristää tilannetta.

Mitä asialle voidaan tehdä?

Tämä on asiakkaille monella tapaa ikävää ja niin meillekin. Kyllä me ymmärrämme, että odottaminen on epämiellyttävää ja joskus jonotusaika on kohtuuton. Täytyy kuitenkin muistaa, että tatuointiliike ei ole tehdas. Emme voi vain ostaa lisää kapasiteettia. Tatuointi tehdään aina käsityönä ja päivässä voi tehdä hyvin rajallisen määrän asiakkaita. Jos kysyntä on suurempi kuin tämä määrä, artistin jono kasvaa.

Joissain töissä, esim. mainitut tekstit, tekijällä ei ole useinkaan niin väliä ja yhtä hyvään lopputulokseen pääsee kenen kanssa vain. Näissä tapauksissa suosittelemmekin yleensä, että ottaa ajan ensimmäiseltä vapaalta artistilta. Usein artisteja ei voi kuitenkaan korvata toisella, vaikka odotusaika halutulle tekijälle olisikin pitkä.

Yritämme lievittää epätasaisia jonoja sen verran, kun järkevästi pystymme. Ensinnäkin yritämme pitää talossa tarpeeksi useimpien tyylien edustajia, jolloin olisi aina väkeä, jotka ottavat töitä vastaan, eivätkä jonot venyisi kohtuuttomiksi. Lisäksi asiakkaan halutessa varata ajan, yritämme aina tarjota ensimmäistä meidän mielestämme sopivaa artistia. Jos asiakas kuitenkin tahtoo jollekin tietylle artistille, pyrimme mieluummin kunnioittamaan asiakkaidemme toiveita kuin räätälöimään jonojamme siistimpiin pinoihin.

Pienet kuvat ja walk in -päivät

Pienet työt

Meillä on joskus mahdollisuus tehdä pieniä tatuointeja jonojen ulkopuolella. Artisteilla on välillä päivissään pieniä välejä, joissa ehtii tehdä esimerkiksi pienen tekstin tai vastaavan pikkukuvan. Nämä ajat sijoittuvat useimmiten arkiaamuille ennen päivän isompia duuneja, mutta tilanne tietysti vaihtelee. Jos olet kiinnostunut tällaisesta, tule käymään tai soita ja kysy mahdollisuutta saada pikkukuvaa nopeasti.

Walk in -päivät

Artistimme pitävät välillä walk in -päiviä. Tämä tarkoittaa, että kyseinen tatuoija tekee pieniä kuvia sitä mukaa, kun asiakasta kävelee sisään. Walk in -päivänä ei siis tarvita ajanvarausta. Walk in -päiviä ei ole säännöllisesti ja ilmoitamme näistä aina erikseen sosiaalisessa mediassa.
Ylös