Aina ei mene kuten elokuvissa. Tatuoijat ja lävistäjät ovat ihmisiä ja voivat tehdä virheitä. Täällä neuvotaan, kuinka ne meillä hoidetaan.

Tatuointien ongelmat

Väritakuu

Värin lähteminen tatuoinnin parantuessa on täysin normaalia ja Putkalla on tämän varalta väritakuu. Väritakuun piirissä olevat korjaukset tehdään veloituksetta.

Väritakuu on tarkoitettu kattamaan tilanteet, jossa väriä lähtee paranemisen yhteydessä paljon tai epätasaisesti. Esimerkiksi ääriviiva jää katkonaiseksi tai tasaväriseksi tarkoitettu alue jää epätasapainoiseksi. Idea siis on, että tatuointi jää ensimmäisten sessioiden jälkeen pysyväksi ja sellaiseksi, kuin se tarkoitettiin.

Tatuointi kuitenkin aina haalistuu ajan kanssa. Tuore tatuointi voi olla uunituoreena pikimusta ja kahden vuoden päästä lähempänä harmaata. Tämä on normaalia kulumista, eikä tämä kuulu väritakuumme piiriin.

Rajanveto on välillä vaikeaa, eikä tarkkaa aikarajaa väritakuun käytölle siksi ole. Olemme kuitenkin pitäneet käytännön takarajana noin yhtä vuotta alkuperäisestä sessiosta. Ota siis yhteys artistiisi heti, jos väriä on mielestäsi lähtenyt liikaa.

Väritakuu ei kata tunnettuja ongelmapaikkoja, kuten sormia ja jalkapöydän sivuja. Näiden paikkojen vahvistamisesta otamme aina vähintään minimiveloituksemme 100 €

Virhe tatuoinnissa

Jos tatuoinnissa on tapahtunut meistä johtuva virhe, se korjataan veloituksetta. Tällaisissa tapauksissa pyydämme ensisijaisesti olemaan suoraan yhteydessä kuvan tehneeseen artistiin ja sopimaan korjauksesta. Korjausajat järjestetään niin nopeasti kuin mahdollista. Pyydämme huomioimaan, että korjausta varten on odotettava, että tatuointi on kunnolla parantunut.

Jos asiakas ei halua käyttää alkuperäistä artistiaan uudelleen, ymmärrämme täysin ja järjestämme korjauksen toisella tekijällä. Jos toivot tätä, mainitse vain asiasta ottaessasi yhteyttä.

Asiakkaan vastuu tatuointivirheistä

Tatuoijaa tai liikettä ei voida pitää vastuullisena kaikista tatuointeihin liittyvistä ongelmista. Tässä ei-kattava lista:

  • Kirjoitusvirheet asiakkaan aineistossa. Yritämme tarkistaa oikeakielisyyden, mutta jos asiakas tuo pohjaksi materiaalia, jossa on virheitä, vastuu on asiakkaalla. Jos aineisto on oikein ja tatuoija tekee siitä huolimatta virheen, vastuu on tatuoijalla.
  • Jälkihoidon laiminlyönti. Jos tatuoinnin kanssa on ongelmia, jotka selvästi johtuvat hoito-ohjeiden huonosta noudattamisesta (esim. asiakas lähtee aurinkorannalle tuoreen tatuoinnin kanssa), vastuu on asiakkaalla.
  • Kommentoimatta jättäminen tatuointipäivänä. Asiakkaalle tehdään siirtokuva ennen kuin tatuointikone käynnistyy. Tämä kuva näyttää tarkalleen tulevan tatuoinnin paikan, mittasuhteet ja suuren osan yksityiskohdista. Tatuoijamme tarjoavat asiakkaalle mahdollisuuden pyytää korjauksia viime hetkeen saakka ja jos tästä huolimatta esimerkiksi kokee tatuoinnin olevan väärässä paikassa, tatuoijaa ei voi pitää vastuullisena.

Ongelmat lävistyksissä.

Virhe lävistyksessä

Jos lävistyksen teossa on toimittu virheellisesti, virhe korjataan veloituksetta. Pyydämme asiakkaita huomioimaan, että korjaustyöt ovat yleensä mahdollisia vasta, kun lävistys on parantunut kunnolla. Jos epäilet, että lävistyksen teossa on tapahtunut virhe, ota liikkeeseemme yhteys ja pyydä saada puhua lävistämön edustajalle.

Liikkeessämme työskentelee useampi lävistäjä ja jos toivot, että korjauksen tekee toinen henkilö kuin alkuperäisen, se pyritään järjestämään.

Asiakkaan vastuu lävistysten virheistä

Lävistämö kantaa vastuun tekemistään virheistä, mutta osaan ongelmista he eivät voi vaikuttaa. Tässä joitain esimerkkejä:

  • Hoito-ohjeiden laiminlyönnistä johtuvat ongelmat. Jos lävistys tulehtuu tai muuten oireilee asiakkaasta johtuvasta syystä (esim. käsittely likaisin käsin tai uiminen tuoreen lävistyksen kanssa), vastuu on asiakkaalla.
  • Kehon reaktiot, jotka eivät ole lävistäjän kontrollissa. Esimerkiksi rustopattien muodostuminen tai hidas paraneminen eivät johdu lävistäjän toiminnasta ja riskin tällaisesta kantaa asiakas.
  • Poistetun lävistyksen umpeutuminen. Jos asiakas poistaa omatoimisesti lävistyskorun ja lävistys umpeutuu, lävistämisestä uudelleen veloitetaan hinnaston mukainen maksu.
Ylös